I Skiskytter-VMs talentpris skal en ekspertjury bestående av Morten Djupvik, Per Bergerud og flere andre profiler vurdere de 28 største skiskyttertalentene i Norge – 14 gutter og 14 jenter fra landets kretser.

– Målet med prisen er å løfte frem og hylle idrettens største talenter. Vi skal finne en vinner av hvert kjønn som vi skal gjøre stas på under VM i Holmenkollen, sier juryleder Tora Berger. 

Skiskytter-VMs talentpris er et samarbeid mellom VM-arrangøren og Norges skiskytterforbund.

Skal gi motivasjon
Talentprisen ble lansert 26. januar og er rettet mot talenter som er på aldersnivået før de når aldersbestemt landslag. Prisoverrekkelsen skjer samme dag som kvinnestafetten, midt på VM-arenaen. 

– Vi ønsker å gi talentene motivasjon og inspirasjon slik at de skal ha bedre forutsetninger for å ta steget opp fra talent til etablert utøver, sier Berger.

Vinnertalentene får et stipend på 10 000 kroner.

Leter etter x-faktorer
I tillegg til å se etter store sportslige talenter, ser juryen også etter utøvere som har gode holdninger, stor treningsvilje og potensial til å hevde seg internasjonalt.

 – Det er mange store talenter der ute, så skal man gå til topps må man nok ha en x-faktor. For eksempel ved å være et positivt forbilde for unge utøvere eller utpreget bidragsyter i egen klubb eller krets, sier Berger.

De nominerte talentene presenteres på Skiskytter-VMs Facebook-side. Vinneren kåres i slutten av februar og prisoverrekkelsen skjer 11. mars under VM i Holmenkollen, samme dag som kvinnestafetten. Alle de nominerte talentene blir invitert til delta i VM arenaen denne dagen.

Juryen består av:
Juryleder, Tora Berger (Skiskytterdronning)
Tore Bøygard (President, NSSF)
Per Bergerud (Adm. dir. Oslo2016)
Marian Lyngsaunet (Bredde- og rekrutteringssjef, NSSF)
Morten Djupvik (Idrettssjef, NSSF)

Skrevet av NSSF den 01. feb 2016