I samarbeid med de fire idrettene langrenn, skiskyting, orientering og friidrett arrangerte Sunn Jenteidrett trenerseminar i Trondheim 23. og 24. oktober.

38 mannlige og kvinnelige trenere hadde tatt turen, og det ble noen innholdsrike dager med faglig påfyll og erfaringsutveksling.

Dag 1 startet med et foredrag fra Espen Tønnessen, fagsjef for utholdenhet ved Olympiatoppen. Han satte fokus på forskjellen mellom å trene jenter og gutter i puberteten. Deretter hadde Heidi Holmlund, klinisk ernæringsfysiolog fra Olympiatoppen et innlegg om “prestasjonsernæring og formidling”. Dag 1 ble avsluttet med basistrening med tidligere kulestøter og vektløfter Katarina Sederholm Hoff, og middag ved hotellet.

Dag 2 startet med Pilates med Ernæringsfysiolog og pilatesinstruktør fra Sunn Jenteidrett, Kristin Brinchmann Lundestad, før det Frode Moen, daglig leder og fagansvarlig for mental trening og coaching fra OLT Midt-Norge kom på besøk. Han snakket om trener-utøver relasjonen.

Sunn Jenteidrett takker foredragsholdere og deltakere for ei spennende helg, med erfaringsutveksling og gode diskusjoner. 

Skrevet av NSSF den 01. des 2014