Langrennsløper Marthe Kristoffersen, skiskytter Fanny Welle-Strand Horn, mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim og orienteringsløper Heidi Bagstevold sto på gjestelisten og delte sine erfaringer gjennom spennende foredrag og inspirerende treningsøkter.

– Det er uvurderlig for Sunn Jenteidrett at vi har profiler som gir av seg selv, og stiller opp for å videreformidle kunnskap og holdninger til unge idrettsjenter som er i en sårbar og avgjørende alder for om man skal lykkes i den videre idrettssatsingen, sier prosjektleder Else-Marthe Sørlie Lybekk.  

Fullspekket program
Helgens program var fullt av foredrag og treningsøkter. Blant annet basistrening, dansing, kostholdsforedrag, matlaging og sosiale aktiviteter.  

Orienteringsløper Anniken Eriksrud Karlsen fra Oslo likte spesielt godt danseøkta. Hun har også lært masse om kosthold og restitusjon, og at man må spise mer når man er ung idrettsutøver enn de som ikke driver med idrett.

Maiken Sandberg fra langrennsgruppa til Koll forteller at hun fikk tips om mange nye gode øvelser på basistreninga, som hun vil ta med meg videre. – Jeg synes det har vært gøy og jeg har blitt kjent med andre idrettsjenter. Gjennom foredragene har jeg lært at man ikke trenger å være barnestjerne når man er ung for å bli god som senior, sier hun.
 
Målet med Sunn Jenteidrett
Dette er fjerde gangen Sunn Jenteidrett arrangerer camp. Over 200 jenter har så langt deltatt på campene.

Målet med samlingene er å skape en trygg arena for unge idrettsjenter i en fase i karrieren der de står overfor viktige valg og forandringer som kan påvirke deres helse, trivsel og fremtidige idrettsaktivitet. Prosjekt rettet mot idrettsaktive jenter i alderen 13-22 år. Målet er å skape en sunnere jenteidrett gjennom å redusere forekomsten av spiseforstyrrelser, bygge en god selvfølelse, øke kunnskap og bevissthet omkring kosthold og ernæring og heve kompetansen hos trenere, støtteapparat og ledere om å skape en sunnere jenteidrett.

Neste Sunn Jenteidrett Camper blir holdt i Bergen 6.-8. september og Bardufosstun 20.-22. september 2013.

Skrevet av NSSF den 23. apr 2013