Det var idrettene i Sunn Jenteidrett: skiskyting, friidrett, orientering og ski som sto bak kompetansehelgen, og denne gangen var også deltakere fra sykkel invitert.

Programmet for seminaret var spekket med dyktige og spennende forelesere. Liv Hemmestad som er fagansvarlig coach i Olympiatoppen, og Espen Tønnessen som er fagsjef for trening på samme sted pluss den erfarne psykologen Karen Kollien Nygård var på plass i seminarsalen på Tjøme. Utendørsaktiviteter med skicrossutøver Hedda Berntsen sto også på programmet.

-Vi kunne like gjerne hatt med menn her, men dette handler om å skape nettverk og relasjoner for kvinnelige trenere, sier Lene Kinneberg som var en av arrangørene av samlingen.

Friidrettsforbundets utviklingsansvarlig Veslemøy Hausken var initiativtaker til seminaret:
– Kvinnelige trenere er unike, men jeg håper at vi på sikt ikke trenger å bruke energi på å understreke akkurat det. At det i fremtiden er like selvsagt og naturlig å være kvinne og trener, og å være mann og trener. Jeg oppfordret samtidig de kvinnene som var til stede på seminaret om å vise seg frem og være tydelige, sier hun

Det er første gang idrettene samarbeider om et slikt seminar tilpasset kvinnelige trenere, men skal man vurdere framtidsutsiktene ut fra deltakernes tilbakemelding er det ikke siste gang!

 

Skrevet av NSSF den 31. jan 2013