Herrene åpnet ballet

Fra tidlig startnummer leverte Johannes noe av det råeste vi har sett på en skiskytterarena i år. Han klasket ned alle 20 blinkene og gikk som vanlig svært raskt i sporet. Det var med andre ord aldri noen tvil om at han skulle sikre sin 12. seier for sesongen, og dermed tangerte han Ole Einar Bjørndalen sin rekord for antall seiere i verdenscupen i én sesong. 

En annen med tidlig startnummer meldte seg også på i pallkampen. Vetle skjøt 1+0+0+1 og med fantastisk fart i sporet, var han i mål 2.10 bak Johannes. Det skulle vise seg å holde til andreplass etter en knusende seier over Loginov. Lars Helge var heller ikke langt bak pallplass med kun én bom på andre skyting. 2.51 var han bak Johannes i mål og endte på fjerdeplass, kun 10 sek bak Loginov på tredje. 

Erlend gjorde også en god figur med 18 av 20 treff og endte 3.41 bak Johannes på 16. plass. Henrik slet på standplass og endte med 5 bom og 52. plass. Johannes Dale som fikk muligheten til å ta turen over havet, hadde ingen god dag på standplass og skjøt syv bom og endte opp på 70. plass

Jentene fulgte opp guttas laginnsats

Ingrid fortsatte der gutta slapp, og med tre fulle hus på de tre første skytingene lå hun an til å kjempe om seieren. Men med én bom på siste så det likevel lyst ut. Dessverre skjøt flere av konkurrentene fullt , Davidova og Vittozzi snek seg foran Ingrid med 20 treff hver.

Marte gikk raskest av alle i løypa, men med én bom på hver skyting ble det for mange bom, men hun endte likevel på 12. plass. 

Det er over ett år siden Tiril vant, men i dag stemte alt. Med kun én bom på andre skyting og kjempe bra fart i sporet, fosset hun forbi både Davidova og Vittozzi. Hildebrand skjøt også 20 av 20, men heller ikke hun klarte å tukte Tiril, men skjøv Ingrid ned til femteplass. 

Ei annen jente som imponerte stort i dag var Emilie. Det så ut som hun kunne stå for en av de største skrellene på lang tid , dessverre kom det to bom på siste. Likevel er det desidert beste Emilie noen gang har levert, bare 2.43 bak Tiril i mål. 

Synnøve endte på 32. plass med tre bom. Like mange bom hadde Thekla som endte på 37. plass.

 

Den fantastiske laginnsatsen lover godt for stafetten i kveld!

Skrevet av NSSF den 08. feb 2019