Skiskytter VM 2016, Sykkel VM 2017 og Håndball EM 2020 er store internasjonale mesterskap hvor vi i norsk idrett får anledning til å vise det norske folk at vi kan lage folkefest på våre premisser.

Nytt anlegg i Oslo
Byrådsleder, Stian Berger Røsland og Ordfører, Fabian Stang uttalte i går at Oslo Kommune skal realisere de anleggsplanene som er skissert i Oslo 2022 prosjektet, men at det vil ta noe lengre tid.

For våre skiskyttere er det en god nyhet og innebærer realisering av et nytt anlegg for skiskyting i Oslo. Her kan vi etablere nye miljøer for barn og unge og sørge for at folk flest kan prøve idretten vår. Vi skal bidra med vår kompetanse og sørge for at et anlegg blir realisert til beste for alle parter uavhengig av hvilken plassering som blir mest hensiktsmessig.

1600 frivillige i Oslo VM 2016
I skiskytter VM 2016 skal vi rekruttere 1600 frivillige, som skal bidra til å skape en god opplevelse for publikum, gjester og utøvere. Dette blir en fin anledning til å inspirere alle som til daglig er engasjert i norsk idrett. I tillegg har vi en rekke samarbeidspartnere som ønsker å begeistre og samle folk til en folkefest i Oslo hvor hele nasjonens innbyggere er velkommen. Vi skal jobbe tett sammen med Oslo Kommune for å skape begeistring og sørge for at Oslo forsterker sin posisjon som vinteridretts hovedstad.

Tora Berger motiverer barn og unge
I tilknytning til VM på hjemmebane i 2016 starter Tora Berger et rekrutteringsprosjekt i regi av Norges skiskytterforbund som skal motivere barn og unge til å starte med skiskyting. Vi skal med andre ord bruke all vår kunnskap om idrett og arrangementer for å skape begeistring blant folk flest og samle hele Norges befolkning også uten et OL2022. Vi skal bruke de mulighetene vi allerede har i et VM 2016 for å motivere frivillige, utøvere på topp og bredde nivå og ikke minst legge til rette for anleggsutvikling.

Vennlig hilsen Tore Bøygard, president i Norges Skiskytterforbund

Skrevet av NSSF den 01. des 2014