Ole Einar Bjørndalen og XL-BYGG i samarbeid med Norges Skiskytterforbund, deler fra våren 2015 og fem år framover ut profesjonelle gevær til totalt 20 skiskytterklubber. 

XL-BYGG har delt landet i fem skiskytterregioner og kårer fire vinnere per år innenfor en og en region. I år er det klubber fra Agder, Telemark/Vestfold og Buskerud som mottar våpen.

I dag kunne Ole Einar Bjørndalen overrekke 3 skiskyttergevær hver til klubbene Froland IL, Seljord IL, Gol IL og Hønefoss SSL under XL-byggs arrangement på Kulkompaniet i Drammen.

– Det er viktig at alle klubber har tilgang til våpen slik at unge har de forutsetningene som trengs for å kunne begynne og drive med skiskyting, sier Ole Einar Bjørndalen.

Og det var fire glade klubber som mottok geværene. – Vi trodde vi skulle få ett våpen og var kjempefornøyde med det, men når vi kommer hit får vi tre. Dette er fantastisk for klubben vår, sier Karin Fjærbu fra Froland IL.

Salgs- og markedssjef i XL-Bygg, Arve Oldertrøen er glad for å kunne bidra med ressurser inn i skiskyting på breddenivå. – Det er moro å kunne bidra til rekruttering og det er åpenbart at nye våpen gir motivasjon til videre arbeid i klubbene.

– Dette er et svært godt tiltak for aktiviteten på breddenivå. At klubbene har tilgjengelige utlånsvåpen er viktig både for å kunne rekruttere nye skiskyttere og for å kunne tilby gode treningsmuligheter for eksisterende utøvere, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund Rakel Rauntun.

Skrevet av NSSF den 24. aug 2015