Ole Einar Bjørndalen og XL-BYGG i samarbeid med Norges Skiskytterforbund, deler fra våren 2015 og fem år framover ut profesjonelle gevær til totalt 20 skiskytterklubber.

XL-BYGG har delt landet i fem skiskytterregioner og kårer fire vinnere per år innenfor en og en region. I år er det klubber fra Trøndelag, Møre og Romsdal og Nord-Østerdal som mottar våpen.

I dag kunne Ole Einar Bjørndalen overrekke 3 skiskyttergevær hver til klubbene Trondhjems Skiskyttere, Skatval Skilag skiskyting, Os IL skiskyting og Molde og Omegn IF skiskyting under XL-byggs arrangement på Lade i Trondheim.

– Det er viktig at alle klubber har tilgang til våpen slik at unge har de forutsetningene som trengs for å kunne begynne og drive med skiskyting, sier Ole Einar Bjørndalen.

Og det var fire glade klubber som mottok geværene. – Vi ble kjempeglade, og det betyr veldig mye for klubben vår. Det er ikke hver dag vi får en slik gave, sier Els Lie fra Skatval Skilag skiskyting.

Salgs- og markedssjef i XL-Bygg, Arve Oldertrøen er glad for å kunne bidra med ressurser inn i skiskyting på breddenivå. – Det er moro å kunne bidra til rekruttering og det er åpenbart at nye våpen gir motivasjon til videre arbeid i klubbene.

– Dette er et svært godt tiltak for aktiviteten på breddenivå. At klubbene har tilgjengelige utlånsvåpen er viktig både for å kunne rekruttere nye skiskyttere og for å kunne tilby gode treningsmuligheter for eksisterende utøvere, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund Rakel Rauntun.

Skrevet av NSSF den 22. aug 2016