Nils_erik.jpgNils-Erik Ulset, veteranen som går for flere VM medaljer

Nils-Erik Ulset fra Tingvoll er troppens veteran og store medaljegrossist. Nå er han klar for et nytt mesterskap med gode medaljesjanser.

Nils-Erik Ulset er en ringrev og en av troppens mest erfarne utøvere. Han tok sine første internasjonale medaljer allerede i 2002 under Paralympics i Salt Lake City, da han debuterte med to gull, på 10 og 20 km fristil langrenn. Den gangen var det kun en skiskytterøvelse, og den ble i Salt Lake “ødelagt” for Nils- Erik sin del med våpentrøbbel…
Under årets VM skal det deles ut medaljer i 3 skiskytterøvelser.

Siden debuten i 2002 har Nils-Erik deltatt i ytterlige 3 Paralympics og 6 VM som har resultert i mange medaljer.
Under siste VM i 2015 i Cable, USA hentet han hjem 2 medaljer i skiskyting, sølv på mellomdistansen (12,5 km) og bronse på sprinten (7,5km) samt at han var på stafettlaget i langrenn som gikk inn til bronse.
I 2013 under VM i Sollefteå tok han hjem gullet på langdistansen (15 km) i skiskyting i tillegg til at han var med på bronselaget på stafetten

“Jeg ser virkelig fram til VM og har fått noen gode svar på renn og trening den siste tida som gjør at jeg føler jeg har bra kontroll inn mot VM sier Nils-Erik og fortsetter Jeg har mål om minst to individuelle medaljer og håper vi kan være med å kjempe om medalje på stafetten i langrenn”

På spørsmål om hvordan det har gått i verdenscuprennene tidligere denne sesongen svarer Norges største medaljekandidat “Jeg har fått en veldig bra start på sesongen, kanskje spesielt før jul. Jeg hadde ingen toppløp i Ukraina til tross for at jeg var på pallen i alle renn, men jeg fikk god kontroll på hva jeg må forbedre inn mot VM, så tror dette skal bli moro”

Allerede i dag sitter Nils-Erik på flyet på vei mot Finsterau for å gjøre de siste forbredelser, hans første VM distanse går 11. februar som er skiskyting mellomdistanse.

Landslagstrener Lars Berger om Nils-Erik;
Har hatt en fin utvikling denne sesongen, 4 pallplasseringer og derav en seier i skiskyting og to pallplasseringer i langrenn. Er en sterk fristil løper, og dyktig skytter med en imponerende merittliste fra helt tilbake til 2002. Nils har reell sjanse til å ta medalje på alle distanser i skiskyting, samt distanserennet i fri teknikk.

Vi har sammen med Skiforbundet opprettet en samleside med informasjon om mesterskapet 

Trygve Larsen.jpgTrygve Toskedal Larsen, eldstemann i VM troppen er optimist

Trygve som representerer Avaldsnes IL, men bor på Flisa i Hedmark er klar for Para VM i Finsterau, hvor han vil konkurrere både i langrenn og skiskyting.

Når Para VM i Finsterau starter, er dette dette Trygves 5. VM, han debuterte i finske Vuokatti i 2009 hvor han var med på stafettlaget som gikk inn til sølvmedaljer. På de individuelle distansene “ramla” han rett utenfor pallen med 4. og 5. plass på henholdsvis sprint og 10 km.

Høydepunktet så langt i Trygves skikarriere er nok uten tvil gullet på sprinten under VM i Khanty-Mansijysk, det smakte ekstra godt å sette sterke russiske konkurrenter på plass, på deres hjemmebane. I tillegg gikk han på stafettlaget som gikk inn til en ny sølvmedalje, samt at det ble bronse på 10 km langrenn.

Starten på årets sesong har vært svært bra for Trygve, med 2 x 2. plass i langrenn under WC åpningen i finske Vuokatti før jul. På sprint og mellomdistanse.
I januar tok han en etterlengtet seier, denne kom på langdistanse skiskyting under WC runden i Ukraina. Under sprinten i langrenn havnet han på den sure 4. plassen etter en taktisk bommert med sporvalg som gjorde at han ble sperret inne.

Han er den eneste i den norske troppen som deltar på alle konkurranser i både langrenn og skiskyting. Etter hans eget utsagn så er han så “gammel” at han ikke kan ta noen “hviledag”, hjulet må holdes i gang…

“World Cup runden i Ukraina ble brukt til å å kjøre meg lang ned, for så å få en superkompensasjon til VM. NM på Lygna var en viktig del av denne planen sier Trygve som er optimist og gleder seg til VM dagene i Finsterau.

Landslagstrener Lars Berger;
Tross i sin alder er Trygve en hardhaus som kan kjempe om medaljer på flere distanser. Han har en seier på Normalprogram i skiskyting i WC i Ukraina, og 2 pallplasser i langrenn fra WC i Vuokatti (FIN). I VM blir han å regne med i kampen om medaljer på Normalprogram og de korte/intense langrennsøvelsene.

Vi har sammen med Skiforbundet opprettet en samleside med informasjon om mesterskapet 

 

 

Skrevet av NSSF den 08. feb 2017