Lillehammer-OL hadde Kristin og Håkon, Trondheim-VM hadde Bark, mens Holmenkollen har hatt både Fnugg, Ull og Braute. Nå har vinterens Skiskytter-VM i Holmenkollen fått sin maskot og navnet er Blink.

– Vi har fått et meget sjarmerende ekorn som maskot og er veldig fornøyd med det fine navnet det har fått. Det norske folk har gjort en god jobb, sier administrerende direktør i Skiskytter-VM 2016, Per Bergerud.

Navnet på maskoten ble avgjort gjennom en konkurranse i samarbeid med NRK P1 Nitimen der det norske folk bidro med navneforslag. En jury bestående av NRK Sportens Harald Thingnes, Nitimens Jon Marius Hyttebakk og VMs Per Bergerud hjalp til med å plukke ut sine favoritter, som deretter ble stemt på av folket.

Freidig, sporty og folkelig
Selv om maskoten er ny, både i legeme og navn, har den allerede rukket å få personlighet. Ekornet beskrives av VM-arrangøren som blant annet sporty, freidig, vennlig og utadvendt.

– Blink er en energisk liten idrettsutøver, med ski på beina og gevær på ryggen. Det opplever vi at preger personligheten, sier Bergerud.

– Maskoten er en viktig frontfigur for et hvert mesterskap. Vi ønsket å skape en maskot som gjenspeiler våre verdier og vår grafiske profil. Med Blink som navn føler vi at maskoten er fullkommen, sier Bergerud.

 

Skrevet av NSSF den 19. nov 2015