Målgruppe
Kurset er første trinn i NSSFs trenerstige og er rettet mot trenere, foresatte, utøvere, tidligere utøvere og andre som har ønske om å bidra inn i skiskyttermiljøet.

Hva kvalifiserer du deg til ved å ta trener 1 kurs?
Det er å være trener for barn i alderen 10-12 som skal “lære å trene”.

Timeantall
45 timer teori + 45 timer praksis. Store deler av teorien blir gjennomført som digital undervisning.

Trener 1 består av fire moduler

  • Teori
  • Praksisdag
  • E-læring
  • Praksisperiode

Du kan velge å ta f.eks bare teori-delen hvis du ønsker å øke kompetansen, men hvis du ønsker å oppnå kompetansen “Trener 1”, må du gjennomføre alle fire modulene. Teoridelen gjennomføres stort sett digitalt på Teams, flere ganger i året. Datoer og link til påmelding for både teoridelen og praksisdagen finner du i terminlista.

Praksisdagen gjennomføres ute i klubb og krets med en instruktør fra NSSF. Hvis det er behov eller ønske om praksisdag i din klubb eller krets kan du ta kontakt med Kristina Skjevdal på kristina.skjevdal@skiskyting.no.

E-læringene finner du på denne linken: NIF e-læring. Under fanen særforbund velger du Norges Skiskytterforbund, deretter “Skiskyting – Trener 1”.

Praksisperioden på 45 timer gjennomføres som trener i klubb og krets og timene må registreres. Under finner du registreringsskjema for praksistimene.

Hva koster det?
Kurset er gratis for deltakerne. NSSF dekker lønn, reise og evt opphold for instruktørene våre.

Hvem er det som holder kurset?
Det er NSSFs instruktørkorps og administrasjonen i NSSF.

Hvordan melder jeg meg på som deltaker?
Det er to ting du må gjøre før du kan delta på kurset. Hvis du ikke allerede har en profil på www.minidrett.no, så må du registrere deg der. Deretter klikker du deg inn på Terminlista under for å se når og hvor neste kurs er. Her vil det også komme en påmeldingslink som går via MinIdrett. Det er derfor du må ha en profil i MinIdrett først, før du melder deg på.

Hvordan finner jeg dokumentasjon på at jeg har gjennomført kurset?