Nok en verdenscuphelg er over og vi kan se tilbake på flere gode prestasjoner av våre norske utøvere. Det ble tidlig klart at arrangementet skulle gå uten tilskuere, grunnet full nedstengning i Østerrike, men heldigvis ble det sportslige gjennomført.

Under fredagens sprint ble Tarjei Bø beste nordmann med en femteplass, mens det på kvinnesiden ble pallplass på Marte Olsbu Røiseland og en stor opptur for Ida Lien. Til tross for en ikke helt fungerende kropp, leverte Marte nok en topprestasjon med en tredjeplass. Ida Lien overrasket og gikk inn til sin beste plassering i verdenscupen i med en fjerdeplass, like bak Marte. Dette lover godt for både individuelle øvelser, samt stafetter utover i en viktig OL-sesong! Tiril Echkhoff viser fremgang og går inn til en sjetteplass.

Jentene fikk det ikke helt til å klaffe under lørdagens stafett og det ble en øvelse som vi legger i glemmeboka. Tarjei Bø fortsetter å kjempe i toppen og leverte nok en femteplass under jaktstarten på lørdag. Tarjei viser stabilt nivå og det ryktes om at han er klar for en pallplass neste helg i Le Grand-Bornand. Oppløftende å se at Sturla Holm Lægreid ikke er satt tilbake for mye etter sykdommen han hadde i Østersund forrige helg. Med en 9.plass under lørdagens jaktstart er det ingenting som tyder på at det vil prege han for lenge!

Søndag var det klart for stafett for gutta og etter forrige helg hadde gutta lagt et press på seg selv. De innfridde til de grader og gikk inn til en suveren seier, etter en sterk laginnsats. Under kvinnenes jaktstart går Marte Olsbu Røiseland et fantastisk renn og tar igjen Sola på siste runde, før hun går i mål alene. En fantastisk prestasjon når man vet at hun har tilbragt mesteparten av uka og helga i senga. Ingrid Landmark Tandrevold viser også solid fremgang ved å gå seg opp fra en 53.- til en 15.plass!

Nå venter reise til Frankrike for siste verdenscup før jul. Vi håper utviklingen er den samme også der nede, slik at våre utøvere kan gå inn i jula med en god følelse!

Skrevet av Kristian Vårvik den 12. des 2021